Cursusinhoud

De Tai Chi Yang stijl korte vorm bestaat uit een aantal posities of houdingen die langzaam en ontspannen in elkaar overvloeien. In de cursus Tai Chi Yang stijl korte vorm leert u de choreografie van de vorm.

Centraal in deze cursus staan zowel fysieke als mentale ontspanning. In de bewegingen in Tai Chi wordt geleerd  hoe de spieren en gewrichten te ontspannen, waarbij onder andere de schouder-, elleboog- en polsgewrichten “los” worden gemaakt. Ook wordt door de langzame en geconcentreerde bewegingen mentale ontspanning bevorderd. Tai Chi kan daardoor een onderdeel vormen in elke vorm van meditatie zoals bijvoorbeeld Mind Fullnes.

Cursusopbouw

De cursus Tai Chi Yang stijl korte vorm bestaat uit totaal veertig lessen en is opgebouwd uit vier blokken van tien lessen van één uur per week. Tijdens iedere les wordt er veel aandacht besteed aan de houding in de posities en worden er zo nodig correcties aangebracht. Door de opbouw van deze cursus is het mogelijk om ook na de startdatum bij iedere les in te stromen.

Cursuslocaties

Cursuslocaties, data en tijden van de cursus Tai Chi Yang stijl korte vorm vindt u in het blokje Locatie / Rooster.

Proefles

Om het leren van de Tai Chi Yang stijl korte vorm te ervaren kunt u een les als proefles bijwonen. Na de proefles bestaat de mogelijkheid tot inschrijven voor de cursus waarna u een bevestiging van inschrijven en een factuur voor betaling van het lesgeld krijgt toegestuurd. Wilt u een proefles bijwonen meldt u zich dan aan via het blokje aanmelden of bel 075-6151962. Lees voor u zich voor een proefles aanmeldt eerst de pagina corona-maatregelen

Kleding en schoeisel

Voor het leren en beoefenen van Tai Chi is geen speciale kleding vereist, ruim zittende kleding is wel aanbevolen. Als schoeisel worden speciale in China ontworpen en vervaardigde Tai Chi schoenen gebruikt. Deze schoenen zijn te koop in winkels waar Chinese artikelen worden verkocht of kunnen via speciale webwinkels worden besteld. Adressen van deze webwinkels worden na inschrijving van de cursus naar u toegestuurd.

Lichamelijke klachten – beperkingen

Indien u lichamelijke klachten c.q. beperkingen heeft die invloed op de bewegingen in Tai Chi kunnen hebben dient u dat voor aanvang van de les aan de leraar te melden.

Gevorderdencursussen

Na het leren van de choreografie Yang stijl korte vorm bestaat de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling en verdieping in Tai Chi waar onder andere de Tai Chi zwaardvorm een onderdeel van is.

Menu Cursussen

Cursussen

Tai Chi Balans

Tai Chi-Chi Qong

Tai Chi Workshops

Profiel Leraar

Tarieven

Cursuslocatie / Lesrooster 

Proeflessen

Corona Virus

Aanmelden voor Proefles

Contact