De cursus Tai Chi-Chi Qong bestaat uit twee onderdelen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Tai Chi is een bewegingskunst waarin ontspanning en evenwicht centraal staan. Chi Qong komt van oorsprong uit de Traditionele Chinese Geneeswijze en is een methode om Chi te genereren en de ademhaling te reguleren. Door de combinatie van Tai Chi en Chi Qong is de cursus Tai Chi-Chi Qong onder andere heel geschikt voor hen die door werk of privéomstandigheden veel stress ondervinden en/of uit balans zijn geraakt.

Cursusinhoud

De les begint met het leren van de Chi Qong “Acht Brokaten” die uit acht posities bestaat. Per les wordt één positie behandeld. Na de Chi Qong wordt overgegaan naar het leren van de Tai Chi vorm. In deze vorm wordt een deel uit de Yang stijl korte vorm geleerd die ook wel de “Healing Round’ wordt genoemd. Deze vorm bestaat uit vijftien posities of houdingen waarin ontspanning en evenwicht centraal staan.  De les wordt afgesloten met een Chi Qong stijl die uit vier houdingen bestaat en tevens als meditatie kan worden ervaren.

Cursusopbouw

De cursus Tai Chi-Chi Qong  bestaat uit totaal dertig lessen en is opgebouwd uit drie blokken van tien lessen van één uur per week. Iedere positie in zowel Chi Qong als Tai Chi wordt in twee opvolgende lessen behandeld. Tijdens iedere les wordt er veel aandacht besteed aan de houding in de posities en worden er zo nodig correcties aangebracht. Door de opbouw van deze cursus is het mogelijk om ook na de startdatum bij iedere les in te stromen.

Cursuslocaties

Cursuslocaties, data en tijden van de cursus Tai Chi-Chi Qong vindt u in het blokje lesooster / leslocatie

Proefles

Om het leren van Tai Chi en Chi Qong te ervaren kunt u een les als proefles bijwonen. Na de proefles bestaat de mogelijkheid tot inschrijven voor de cursus waarna u een bevestiging van inschrijven en een factuur voor betaling van het lesgeld krijgt toegestuurd. Wilt u een proefles bijwonen meldt u zich dan aan via het blokje aanmelden of bel 075-6151962. Lees voor u zich voor een proefles aanmeldt eerst de pagina corona-maatregelen

Kleding en schoeisel

Voor het leren en beoefenen van Tai Chi en Chi Qong is geen speciale kleding vereist, ruim zittende kleding is wel aanbevolen. Als schoeisel worden speciale in China ontworpen en vervaardigde Tai Chi schoenen gebruikt. Deze schoenen zijn te koop in winkels waar Chinese artikelen worden verkocht. De schoenen kunnen ook online worden gekocht, het adres van de webwinkel wordt na inschrijving van de cursus naar u toegestuurd.

Lichamelijke klachten – beperkingen

Indien u lichamelijke klachten c.q. beperkingen heeft die invloed op de bewegingen in Tai Chi en Chi Qong kunnen hebben dient u dat voor aanvang van de les aan de leraar te melden.

Menu Cursussen 

Cursussen

Tai Chi Balans

Tai Chi Workshops

Profiel Leraar

Tarieven

Lesrooster / Leslocatie

Proeflessen

Corona  Virus

Aanmelden voor Proefles

Contact