Mijn naam is George Hoffstaetter. Als internationaal opgeleid Tai Chi leraar geef ik Tai Chi en Chi Gong cursussen in Landsmeer. Voordat ik met Chiatsurei officieel van start ging was ik werkzaam op de afdeling psychogeriatrie van het zorgcentrum voor ouderen Evean Eduard Douwes Dekker in Amsterdam Noord. Geïnspireerd door mijn werk in de ouderenzorg en belangstelling voor de complementaire gezondheidzorg heb ik mij ontwikkeld in laatstgenoemde sector.

Hoe het begon 

In 1993 kwam ik bij The School of T’ai Chi Ch’uan in Amsterdam in contact met de authentieke Tai Chi Yang stijl korte vorm ontwikkeld door Tai Chi Grootmeester Prof. Dr. Cheng Man-Ch’ing. Na de vorm te hebben geleerd kon ik binnen de school tot leraar worden opgeleid wat tevens mijn ontwikkeling en verdieping in Tai Chi bevorderde.

Door het internationale karakter van The School of Tai Chi Ch’uan heb ik in Engeland en Amerika diverse opleidingen gevolgd voor zowel het lesgeven van de diverse niveaus binnen de authentieke Tai Chi Yang stijl korte vorm als het opleiden van leraren. In die periode leerde ik ook les geven in Push Hands, wat de krijgskunst in Tai Chi vorm geeft, de Tai Chi zwaardvorm en een op de Yang stijl gebaseerde Tai Chi vorm die speciaal voor ouderen is ontwikkeld.

Verdere ontwikkeling

In 2008 kwam ik via Tai Chi meester Wee Kee Jin in contact met de Tai Chi Yang stijl korte vorm aangepast door Tai Chi meester Huang Sheng-Shyan. Naast de authentieke Tai Chi Yang stijl korte vorm, push hands en zwaardvorm ontwikkeld door Prof. Dr. Cheng Man Ch’ing ben ik mij aan het ontwikkelen en bekwamen in deze aangepaste Tai Chi Yang stijl korte vorm waarvan ook push hands en de zwaardvorm een onderdeel zijn.

Beoefenaar

Sinds 1993 Beoefenaar authentieke Tai Chi Yang stijl korte vorm / Push Hands / Zwaardvorm

Sinds 2008 Beoefenaar aangepaste Tai Chi Yang stijl korte vorm / Push Hands / Zwaardvorm

Sinds 2008 Beoefenaar Chi Qong – Ba duan Jin (8 brokaten)

Sinds 2014 Beoefenaar Tai Chi Yang stijl Refined vorm

Leraar

Sinds 1996 Leraar Tai Chi Yang stijl korte vorm (Authentieke vorm)

Sinds 2001 Leraar Tai Chi Push Hands

Sinds 2003 Leraar Tai Chi zwaardvorm

Sinds 2006 Leraar Tai Chi Balans

Sinds 2019 Leraar Tai Chi Yang stijl korte vorm (Aangepaste vorm)

Sinds 2019 Leraar Chi Qong – Ba duan Jin

Chiatsurei 

Na in 2008 de School of T’ai Chi Ch’uan te hebben verlaten startte ik Chiatsurei, school voor Tai Chi,  en werd als zelfstandig leraar lid van de Stichting Tajjiquan Nederland  wat onder andere een overkoepelend orgaan is voor Tai Chi leraren. Binnen Chiatsurei geef ik aan beginners en gevorderden Tai Chi les die is gebaseerd op de Yang stijl korte vorm. Tevens geef ik les in de Chi Qong stijl Ba duan Jin.

Demonstaties en Figuratie

Met enige regelmaat presenteer ik op diverse sport, gezondheids en cultuurevenementen Tai Chi en Chi Qong demonstraties. Ook heb ik gefigureerd bij de opname van een aantal commercials en tijdens een televisie-uitzending met als thema Tai Chi.

Televisieseries

Als Tai Chi leraar heb ik gefigureerd in aflevering drie van “De mannentester”, een dramaserie naar het boek van Heleen van Royen die vanaf het voorjaar 2017 voor KPN abonnees op televisie wordt uitgezonden. Ook speel ik als Tai Chi leraar een kleine rol in seizoen één aflevering vijf van de met twee Gouden Kalveren gewonnen televisieserie “Het geheime dagboek van Hendrik Groen” die bij de publieke omroep MAX werd uitgezonden. Onderstaande foto is in 2017 gemaakt tijdens de opname van Hendrik Groen in het Noorderpark in Amsterdam Noord.


Menu Cursussen

Cursussen

Tai Chi Balans

Tai Chi Workshops

Tai Chi Demonstraties

Tarieven

Lesrooster Leslocatie 

Proeflessen

Corona virus

Aanmelden voor Proefles

Contact