Shiatsu bevorderdt gezondheid, vitaliteit en ontspanning, verlicht vermoeidheid en werkt preventief. Naast  de preventieve werking heeft Shiatsu het vermogen een goede ondersteuning bij een genezingsproces van lichamelijke klachten te zijn. Door het regelmatig behandelen met  Shiatsu kunnen lichamelijke klachten van minimaal tachtig tot maximaal honderd procent verminderen of verdwijnen.

Klachten die behandeld kunnen worden zijn onder andere:

  • migraine
  • nek-schouderklachten
  • lage rugklachten
  • bekkeninstabiliteit
  • maag-darmklachten
  • allergie
  • lusteloosheid
  • Overgangsklachten


Shiatsu en ontspanni
ng

In deze tijd waarin iedereen het druk heeft met werk, het onderhouden van sociale contacten, het opvoeden van kinderen of een combinatie van alle drie kan een Shiatsubehandeling een rustpunt in een hectische of stressvolle periode zijn. Door de combinatie van de gelijkmatig uitgevoerde duimdruk en doorstroming van Ki of Chi werkt een Shiatsubehandeling zeer ontspannend. Dit gevoel van ontspanning kan na iedere Shiatsubehandeling nog lang door blijven werken.

Shiatsu en zwangerschap

Shiatsu is voor zwangere vrouwen bijzonder geschikt. Vooral in de laatste maanden waarin rug-, bekken- en blaasklachten voor kunnen komen kan een Shiatsu behandeling verlichting brengen. Door de energiedoorstroming van Ki of Chi kan Shiatsu tevens een gunstige invloed op de gezondheid van zowel de moeder als het kind hebben. Naarmate het kind groeit, zal de behandeling en de uitvoering daarvan worden aangepast.

Combinatie Shiatsu / Tai Chi

Het is algemeen bekend dat spanning of stress lichamelijke en geestelijke klachten kan veroorzaken. Om spanning of stress te voorkomen of de al bestaande te verminderen is het raadzaam om Shiatsu te combineren met het beoefenen van Tai Chi. Voor hen die dagelijks door werk of privé-omstandigheden onder “spanning” staan is dat zelfs aan te bevelen.

Wat is Tai Chi  

Tai Chi is een uit China afkomstige bewegingsleer die gezondheid en ontspanning bevorderd. Voor uitgebreide informatie over Tai Chi, zijn werking, cursussen en tarieven klikt u op Tai Chi.

 

Menu Shiatsu

Wat is Shiatsu

Namikoshi Shiatsu

Behandelingen