Tokujiro Namikoshi

In het begin van de vorige eeuw werd in Japan de oude volksgeneeswijze door Tokujiro Namikoshi (1905-2000) ontwikkeld tot een modern behandelsysteem die gebaseerd is op Westerse kennis over anatomie, fysiologie, pathologie en de Oosterse kennis, zoals meridianenleer en het Yin en Yang principe wat in de Traditionele Chinese geneeskunde wordt gebruikt. Het Namikoshi systeem is door zijn ontwikkeling op een zo hoog medisch niveau gekomen dat het in 1964 door het Ministerie van Gezondheid en Welzijn in Japan als enig Shiatsu-systeem is erkend. In 1975 introduceerde Dennis Binks, een leerling van Tokujiro, Namikoshi Shiatsu in Europa.

Namikoshi Shiatsu

Shiatsu volgens het Namikoshi systeem, ook Namikoshi Shiatsu genoemd, heeft het vermogen de energiehuishouding van een mens weer in balans te brengen waardoor de cliënt zich na iedere behandeling niet alleen gezonder en fitter maar ook meer ontspannen voelt. Naast dat Namikoshi Shiatsu invloed heeft op de energiestroom Ki of Chi, werkt een behandeling tevens door op het gehele lichaam. Door de druk van de duimen en handen ontstaat er een masserende werking waardoor de huid en spieren soepel worden en zo de doorstroming van bloed- en lymfebanen wordt gestimuleerd. Tevens heeft deze druk een gunstige invloed op het hormonale- en zenuwstelsel, worden de spijsverteringsfuncties bevorderd en vindt er een reinigende werking plaats waardoor afvalstoffen worden afgevoerd.

Op de pagina behandelingen vindt u een filmpje met enkele fragmenten waarop de Namikoshi Shiatsu totaalbehandeling wordt uitgevoerd.

 

Menu Shiatsu

Wat is Shiatsu

Wat doet Shiatsu

Behandelingen